Τα Podcast είναι εδώ και 2 χρόνια αναπόσπαστο μέρος της επικοινωνίας μας. Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2018 όταν συστήσαμε στο διαδικτυακό κόσμο το Netcast Zone, το πρώτο Podcast κανάλι στην Κύπρο. To Podcast είναι διαδικτυακό περιεχόμενο. Είτε ηχητικό, είτε συνοδευόμενο με βίντεο, το οποίο είναι διαθέσιμο για κατανάλωση μέσω streaming ή για να το κατεβάσει κάποιος.

Η προσοχή του κόσμου είναι αδιαμφισβήτητα στο διαδίκτυο. Στο εξωτερικό, ο κόσμος ακούει/ παρακολουθεί Podcast εκπομπές εδώ και χρόνια. Διάφορες θεματολογίες από εκπαιδευτικά, πολιτικά επιχειρηματικά, διατροφή, αθλητικά, ταινίες, γενικά για τα πάντα. Στην Κύπρο είμαστε στην αρχή, τουλάχιστον από πλευράς κατανάλωσης ελληνικού περιεχομένου από πρωτοβουλίες εδώ στην Κύπρο. Μέχρι πριν 2 χρόνια, όταν ξεκινούσαμε το Netcast Zone πιθανόν να μην υπήρχε ένα πραγματικά Podcast κανάλι σε βαθμό συνέπειας και στησίματος όπως στο εξωτερικό. Με χαρά βλέπουμε ότι, ειδικά με όλη αυτή τη κατάσταση, αρκετοί να δημιουργούν το δικό τους Podcast και να αρχίζουν να μοιράζονται το περιεχόμενο τους με τον κόσμο στο διαδίκτυο. Ο κόσμος αγκαλιάζει τα Podcast. Μαθαίνει πολύ γρήγορα και ο κύπριος πώς να καταναλώνει περιεχόμενο μέσω Podcast. Στην παρούσα φάση το κάνει ως επι το πλείστο και με εικόνα ωστόσο πολύ σύντομα θα τα ανακαλύψει και στις ηχητικές πλατφόρμες.

‘Podcast Talks’ η καινοτόμα και αφιλτράριστη ενημέρωση από τον ALPHA

Ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις της ψηφιακής επικοινωνίας στην Κύπρο, ο ALPHA εμπιστεύεται τη γνώση και τις υποδομές μας πρωτοπορώντας και στην εναλλακτική ενημέρωση, παρουσιάζοντας το πρώτο Podcast channel στα Κυπριακά ΜΜΕ.

Η αυλαία των “Podcast Talks” άνοιξε με τον Βάσσο Ηλιάδη ο οποίος παρέα, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Μάριο Νεοφύτου, χωρίς ενδοιασμούς, σχολιάζουν και αναλύουν την τρέχουσα αθλητική επικαιρότητα εστιάζοντας στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Πολύ σύντομα ο ALPHA θα ανακοινώσει και τους νέους “Podcasters” με καθαρόαιμη ειδησεογραφική προσέγγιση.

Απολαυστικοί διάλογοι, με inside πληροφόρηση, χωρίς φίλτρα αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια, τα “Podcast Talks” του ALPHA αποτελούν άλλη μια καινοτόμα προσέγγιση στην ενημέρωση. Οι λάτρεις του είδους μπορούν να εντοπίσουν και να ακούσουν τα “Podcast Talks” στις πλατφόρμες: Sound cloud, Spotify, Apple Podcast, YouTube, Facebook και Instagram.

Johny Tran

Johny Tran

Business Development Director ONTIME MEDIA

recent articles

keep up with the trends

Pasta Strada | To πρώτο κυπριακό Pasta brand μεγαλώνει.

Pasta Strada | To πρώτο κυπριακό Pasta brand μεγαλώνει.

Το Italian Street Food έχει εδραιωθεί στην Λευκωσία μιας και μετράει ήδη δύο καταστήματα, ένα στην περιοχή Αγλαντζιάς και ένα νεό στην Έγκωμη. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ετοιμάσου να γίνεις “μακαρονάς” επιλέγοντας να δοκιμάσεις κάτι από το μενού του! Το άρωμα από τα...

read more
Το Digital Marketing αλλάζει τα δεδομένα των επιχειρήσεων.

Το Digital Marketing αλλάζει τα δεδομένα των επιχειρήσεων.

Την τελευταία δεκαετία, το Digital Marketing έχει αλλάξει την ανάπτυξη, τη στρατηγική και τον τρόπο που οι πλείστες επιχειρήσεις επικοινωνούν με την αγορά. Η αλλαγή των δεδομένων, αναγκάζει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, να συγκρίνουν την παραδοσιακή προσέγγιση του...

read more
Το LinkedIn είναι η νούμερο ΕΝΑ επιχειρηματική πλατφόρμα

Το LinkedIn είναι η νούμερο ΕΝΑ επιχειρηματική πλατφόρμα

Πριν την εξαγορά της πλατφόρμας, το 2016, από την Microsoft Corp. το LinkedIn δεν θα έλεγε κάποιος ότι είναι χώρος για επικοινωνία περιεχομένου. Περισσότερο, χώρος για δημοσίευση επαγγελματικών προσόντων μέσα από τον οποίο οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν...

read more

Share This

Share this post with your friends!