Τα Podcast είναι εδώ και 2 χρόνια αναπόσπαστο μέρος της επικοινωνίας μας. Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2018 όταν συστήσαμε στο διαδικτυακό κόσμο το Netcast Zone, το πρώτο Podcast κανάλι στην Κύπρο. To Podcast είναι διαδικτυακό περιεχόμενο. Είτε ηχητικό, είτε συνοδευόμενο με βίντεο, το οποίο είναι διαθέσιμο για κατανάλωση μέσω streaming ή για να το κατεβάσει κάποιος.

Η προσοχή του κόσμου είναι αδιαμφισβήτητα στο διαδίκτυο. Στο εξωτερικό, ο κόσμος ακούει/ παρακολουθεί Podcast εκπομπές εδώ και χρόνια. Διάφορες θεματολογίες από εκπαιδευτικά, πολιτικά επιχειρηματικά, διατροφή, αθλητικά, ταινίες, γενικά για τα πάντα. Στην Κύπρο είμαστε στην αρχή, τουλάχιστον από πλευράς κατανάλωσης ελληνικού περιεχομένου από πρωτοβουλίες εδώ στην Κύπρο. Μέχρι πριν 2 χρόνια, όταν ξεκινούσαμε το Netcast Zone πιθανόν να μην υπήρχε ένα πραγματικά Podcast κανάλι σε βαθμό συνέπειας και στησίματος όπως στο εξωτερικό. Με χαρά βλέπουμε ότι, ειδικά με όλη αυτή τη κατάσταση, αρκετοί να δημιουργούν το δικό τους Podcast και να αρχίζουν να μοιράζονται το περιεχόμενο τους με τον κόσμο στο διαδίκτυο. Ο κόσμος αγκαλιάζει τα Podcast. Μαθαίνει πολύ γρήγορα και ο κύπριος πώς να καταναλώνει περιεχόμενο μέσω Podcast. Στην παρούσα φάση το κάνει ως επι το πλείστο και με εικόνα ωστόσο πολύ σύντομα θα τα ανακαλύψει και στις ηχητικές πλατφόρμες.

‘Podcast Talks’ η καινοτόμα και αφιλτράριστη ενημέρωση από τον ALPHA

Ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις της ψηφιακής επικοινωνίας στην Κύπρο, ο ALPHA εμπιστεύεται τη γνώση και τις υποδομές μας πρωτοπορώντας και στην εναλλακτική ενημέρωση, παρουσιάζοντας το πρώτο Podcast channel στα Κυπριακά ΜΜΕ.

Η αυλαία των “Podcast Talks” άνοιξε με τον Βάσσο Ηλιάδη ο οποίος παρέα, με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Μάριο Νεοφύτου, χωρίς ενδοιασμούς, σχολιάζουν και αναλύουν την τρέχουσα αθλητική επικαιρότητα εστιάζοντας στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Πολύ σύντομα ο ALPHA θα ανακοινώσει και τους νέους “Podcasters” με καθαρόαιμη ειδησεογραφική προσέγγιση.

Απολαυστικοί διάλογοι, με inside πληροφόρηση, χωρίς φίλτρα αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια, τα “Podcast Talks” του ALPHA αποτελούν άλλη μια καινοτόμα προσέγγιση στην ενημέρωση. Οι λάτρεις του είδους μπορούν να εντοπίσουν και να ακούσουν τα “Podcast Talks” στις πλατφόρμες: Sound cloud, Spotify, Apple Podcast, YouTube, Facebook και Instagram.

Johny Tran

Johny Tran

Business Development Director ONTIME MEDIA

recent articles

keep up with the trends

Video Editor/Videographer

Video Editor/Videographer

What you will do at Ontime:   Working with a collaborative team to create commercials, vlogs, podcasts and short film productions Plan shootings with the team and clients Ensure that equipment for shootings is present and working Film videos on set or on location...

read more
Marketing Executive

Marketing Executive

What you will do at Ontime:   Manage all Ontime's owned brands overall communication strategy Handle & monitor communication for all social media accounts on all platforms such as Facebook, Instagram, YouTube, TikTok & LinkedIn Devising and presenting...

read more
Influencing Marketing

Influencing Marketing

Το screen time αυξάνεται και το μεγαλύτερο ποσοστό χρόνου επενδύεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως και στο διαδίκτυο, ως πηγή ενημέρωσης, αλλά και διασκέδασης. Οι εταιρείες ψάχνουν συνεχώς εναλλακτικούς τρόπους να “εκμεταλλευτούν” αυτόν τον χρόνο, για την...

read more

Share This

Share this post with your friends!