Στην Άπω Ανατολή υπάρχει ένα δέντρο, το μπαμπού, το οποίο μέσα από τον τρόπο που μεγαλώνει μπορεί να δώσει εκπληκτικά μαθήματα για τον κάθε επιχειρηματία.

Όταν το μπαμπού φυτευτεί χρειάζεται καθημερινή καλλιέργεια και πότισμα. Ωστόσο, χρειάζεται 4 χρόνια ώστε το μπαμπού να φυτρώσει και να μεγαλώσει. Το μπαμπού για 4 ολόκληρα χρόνια δεν δείχνει καμιά ένδειξη προόδου. Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει το ίδιο πράγμα κάθε μέρα για 4 χρόνια χωρίς αυτό να επιφέρει αποτέλεσμα; Τι θα έκανες σε αυτή την περίπτωση;
Αυτό που συμβαίνει στον 4ο χρόνο είναι πραγματικά απίστευτο. Το μπαμπού μέσα σε μια περίοδο 5 εβδομάδων μεγαλώνει έως και 90 πόδια (27 μέτρα).

Τι πιστεύεις; Πως η ανάπτυξη του έγινε τις τελευταίες 5 βδομάδες ή γινόταν κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων;

Είναι προφανές ότι το μπαμπού μεγαλώνει υπόγεια καθ’ όλη τη διάρκεια των 4 χρόνων – χωρίς κάποια ορατή ένδειξη. Για να παραμείνει ισχυρό, το μπαμπού αναπτύσσει το στερεό ριζικό σύστημα που είναι απαραίτητο για τη στήριξη του ύψους και του βάρους  για την υπόλοιπη ζωή του. Το σύστημα αυτό το βοηθάει να επιβιώσει στις πιο σκληρές συνθήκες, χάρη στην ανθεκτικότητα, τη δύναμη και την ευελιξία του.

Μήπως μπορείς τα ταυτίσεις την ιστορία αυτή με τους επιχειρηματικούς σου στόχους; Μήπως πολλές φορές οι προσπάθειες σου φαίνονται να μην επιφέρουν αποτελέσματα οδηγώντας σε στα πρόθυρα να παραιτηθείς; Η επιτυχία χρειάζεται γερά θεμέλια ώστε να κτιστεί πάνω, να φανεί και να παραμείνει μακροπρόθεσμα. Τα θεμέλια αυτά μπορεί να χρειαστούν χρόνια να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν.

Αυτό μπορεί να συνδεθεί άριστα με το Business Growth μιας εταιρείας και την τοποθέτηση της στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο αποτελεί μια ισχυρή στρατηγική για τη δημιουργία νέων δυνητικών πελατών (leads), την ευαισθητοποίηση (brand awareness) και την αύξηση του traffic σε μια ιστοσελίδα μέσω social media και Google. Ωστόσο, αν και το διαδίκτυο είναι ένα ισχυρό εργαλείο, πολλές φορές χρειάζεται χρόνο και υπομονή ώστε να μαθευτεί ένα brand και να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα. Ο χρόνος είναι ένα δυνατό χαρτί για το διαδίκτυο, μιας και παρόλο που δεν μπορούμε να δούμε αποτελέσματα από την αρχή, κτίζεται ένα δυνατό υπόβαθρο για το brand μέρα με την μέρα και καθώς περνά ο χρόνος, τα αποτελέσματα γίνονται πιο ορατά. Επομένως, η αλλαγή απαιτεί χρόνο, επιμονή, υπομονή και επιμελή προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθεί μια γερή βάση για την επιτυχία.

Κάποια όνειρα μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να ολοκληρωθούν. Τα μικρά βήματα κάνουν τη μεγάλη διαφορά μακροπρόθεσμα. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος δεν σταματά, προχωρά ακόμη και αν δεν βλέπει κάποιο ορατό αποτέλεσμα, αφού γνωρίζει ότι η επιμελής προσπάθεια θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα εν τέλει. Μην αφήσεις τα συναισθήματα απογοήτευσης ή φόβου, τις καταστάσεις ή άλλα άτομα να σε εκτροχιάσουν από το στόχο σου. Κάνε την αρχή και συνέχισε να προσπαθείς. Θα σε εκπλήξεις για το πόσα μπορείς να καταφέρεις. Και το σημαντικότερο είναι η αυτό-ανάπτυξη σου μέσα από χρόνια δουλειάς.

Σκέψου τη δικιά σου παρουσία στο διαδίκτυο σαν ένα μπαμπού το οποίο χρειάζεται χρόνο για να σε φέρει στην επιτυχία. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή και συστηματικότητα.

Ioanna Crysostomou

Ioanna Crysostomou

Account Manager ONTIME MEDIA

recent articles

keep up with the trends

Εγκαινιάζουμε την παραγωγή των Podcast επεισοδίων του Alpha Kύπρου

Εγκαινιάζουμε την παραγωγή των Podcast επεισοδίων του Alpha Kύπρου

Τα Podcast είναι εδώ και 2 χρόνια αναπόσπαστο μέρος της επικοινωνίας μας. Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2018 όταν συστήσαμε στο διαδικτυακό κόσμο το Netcast Zone, το πρώτο Podcast κανάλι στην Κύπρο. To Podcast είναι διαδικτυακό περιεχόμενο. Είτε ηχητικό, είτε...

read more
Pasta Strada | To πρώτο κυπριακό Pasta brand μεγαλώνει.

Pasta Strada | To πρώτο κυπριακό Pasta brand μεγαλώνει.

Το Italian Street Food έχει εδραιωθεί στην Λευκωσία μιας και μετράει ήδη δύο καταστήματα, ένα στην περιοχή Αγλαντζιάς και ένα νεό στην Έγκωμη. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ετοιμάσου να γίνεις “μακαρονάς” επιλέγοντας να δοκιμάσεις κάτι από το μενού του! Το άρωμα από τα...

read more
Το Digital Marketing αλλάζει τα δεδομένα των επιχειρήσεων.

Το Digital Marketing αλλάζει τα δεδομένα των επιχειρήσεων.

Την τελευταία δεκαετία, το Digital Marketing έχει αλλάξει την ανάπτυξη, τη στρατηγική και τον τρόπο που οι πλείστες επιχειρήσεις επικοινωνούν με την αγορά. Η αλλαγή των δεδομένων, αναγκάζει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, να συγκρίνουν την παραδοσιακή προσέγγιση του...

read more

Share This

Share this post with your friends!